Riool verstopt?

In huis kunt U een hoop verstoppingen zelf oplossen, maar uw riool is vaak lastiger omdat dit het gedeelte is van het huis naar het gemeenteriool of hoofdriool. Een rioolontstoppingsbedrijf inschakelen is dan noodzakelijk omdat je specialistisch gereedschap nodig hebt zoals een motorverenmachine of een HD-unit. Een verzakt riool, wortelgroei of een gevelbreuk zijn de meest voorkomende redenen van een rioolverstopping, bel daarom 24/7 Rioolservice om Uw verstopte riool professioneel te laten ontstoppen.

Waarom U kiest voor
24/7 Rioolservice?

  • Snel ter plaatsen
  • Eerste hulp bij rioolproblemen
  • Persoonlijk contact
  • Vakkundige monteurs
  • Ook in het weekend en op feestdagen
  • Altijd een oplossing

Bel ons voor een afspraak!

Septic tank

In buitengebied waar vanwege grote afstanden geen rioolaansluiting mogelijk is kom je vaak een septic tank tegen. Een septisch put wordt vaak een septic tank of beerput genoemd en is een verouderd rioolzuiveringssysteem en zuivert het rioolwater van 1 of 2 woningen. In een goedwerkende septic tank worden de bezinkbare delen van de vloeistof gescheiden door de zwaartekracht, dit bezonken materiaal is een voedingsstof voor bacteriƫn en zo wordt het afvalwater en rioolafval omgezet naar vloeistof. Als er een septic tank aanwezig is die een overloop naar het riool heeft moet U deze eens in de 6 jaar laten leegzuigen, heeft de septic tank geen overloop dient dit jaarlijks te gebeuren.

 

Persriool

Een persriool kom je vaak in het buitengebied tegen en werkt met een pompput waar 1 of meerdere huizen op aangesloten zijn. Een pompput is een betonnen gesloten verzamelbak met een putdeksel erop waar een pomp in staat die alles vermaalt, in feite een klein gemaal. Vervolgens wordt het afvalwater onder druk afgevoerd naar een verzamelstation aan het begin van de bebouwde kom. Bij deze pompput staat een regelkast die de pomp aanstuurt, en staat in een cirkel van 2 meter rondom de pompput. Wordt de rioolverstopping veroorzaakt doordat de pomp in storing staat, herkenbaar als het lampje brandt boven op de regelkast, is de gemeente hier verantwoordelijk voor. U dient dan de gemeente te bellen of een noodnummer die op de regelkast zelf staat.

 

Belmijterug-formulier

Bent U nu niet in de gelegenheid om ons te bellen? Geen zorgen, vul het belmijterug-formulier hieronder in en wij bellen U binnen 24-uur terug!

    Hierbij verklaar ik op de hoogte te zijn van de Privacy statement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afvoer, WC of Riool Verstopt? Rioolproblemen? Bel ons direct voor een afspraak!